10 najljepših plaža na Jadranu!

10 najljepših plaža na Jadranu!

Svi se slažu da je hrvatska obala Jadranskog mora među najljepšim na svijetu. Kruna obale mnogima su plaže. Ovo je naš izbor 10 najljepših plaža na Jadranu!

Obala Jadranskog mora svoj izgled i karakteristike duguje krškim procesima. Dužinu od čak 5835 km, odnosno oko 74 % ukupne obale Jadrana, duguje brojnim otocima, poluotocima i zaljevima te je jedna od najrazvedenijih u svijetu. Istočna obala Jadranskog mora je krška, za razliku od zapadne, koja je niža i pješčano-muljevita.

Više o Jadranskoj obali pročitajte ovdje.

Zbog toga su i plaže prije svega kamenite, ali nalazimo i šljunčanih te pješčanih. Na našoj obali Jadrana brojimo ih na stotine, no neke su ljepše od drugih. Evo moj izbor njih deset. Koji su vaši favoriti?

O autoru
Goran Šafarek
Goran Šafarek
Goran Šafarek je fotograf, snimatelj, biolog, autor i avanturist. Sudjelovao je u brojnim stručnim i znanstvenim projektima u Hrvatskoj i svijetu, objavio je više od stotinu članaka u popularno-znanstvenim časopisima poput National Geographica i Meridijana, snimio nekoliko dokumentarnih filmova te objavio nekoliko knjiga.
Više o autoru...