Nova knjiga: Divlja priroda Hrvatske

Divlja priroda Hrvatske, priroda, šafarek

Čast nam je predstaviti novu knjigu Gorana Šafareka: Divlja priroda Hrvatske.

Hrvatska je zemlja izuzetno bogate prirode. Iako male površine, reljefno je raznolika – od velikih panonskih rijeka koje se izlijevaju u svoja prostrana poplavna područja, brdovitog središnjeg prostora s brojnim nizinama, preko bujno obraslih zelenih planina Gorskog kotara, visoravni s krškim poljima i ponornicama, te strmih i često surovih obalnih planina i divljih kanjona s blještavim slapovima rijeka koje se ulijevaju  u modro Jadransko more, do stjenovite obale koja se svrstava među najljepše na svijetu.

Otkrijte dio tih blaga u knjizi Gorana Šafareka, biologa, fotografa i snimatelja dokumentarnih filmova. Knjiga je podijeljena u sedam poglavlja te kroz veličanstvene fotografije i njihove opise prikazuje brojne vrste biljaka i životinja, krajeve kao i vremenske prilike.

Knjiga na dvjesto stranica prikazuje najljepša prirodna područja, životinje i biljke, od močvarnih nizina Panonije, krševitih planina, krških polja, rijeka, sve do naše jadranske obale i podmorja.

U knjizi su moje najbolje fotografije iz zadnjih petnaestak godina. Samo za vas vjerne pratitelje prirode, knjiga košta 100 kuna plus poštarina (redovna cijena je 200kn), što je za veliki format knjige i njenu kvalitetu zaista jeftino, no htio sam da knjiga bude široko dostupna.

Svi zainteresirani, javite se na goran@safarek.com Više info: https://safarek.com/dnevnik-istrazivaca/

O autoru
Goran Šafarek
Goran Šafarek
Goran Šafarek je fotograf, snimatelj, biolog, autor i avanturist. Sudjelovao je u brojnim stručnim i znanstvenim projektima u Hrvatskoj i svijetu, objavio je više od stotinu članaka u popularno-znanstvenim časopisima poput National Geographica i Meridijana, snimio nekoliko dokumentarnih filmova te objavio nekoliko knjiga.
Više o autoru...