VIDEO: Borba zelenih žaba

VIDEO: Borba zelenih žaba

Osim što su proždrljivi lovci, borba zelenih žaba za vrijeme razmnožavanja zna biti vrlo zanimljiva, a uključuje potapanja i udarce.

Zelene žabe često su zapostavljene kao zanimljivi organizmi. Česte su, dosadne, u barama. No, pogleda li i se pobliže, vidjet će se da su vrlo zanimljive. Vrlo su vješti lovci. Iako na meniju mnogih grabežljivaca poput ptica i zmija, one su i sami predatori na kukce, i to vrlo proždrljivi. Pomalo se šuljaju za plijenom. Onda skaču, širom otvorenih usta i isplaženog jezika prema plijenu. kada ga ulove, slasno ga proždru.

Za vrijeme parenja, mužjaci se ne natječu samo glasanjem. Zelene žabe zapravo se stalno bore za bolju lokaciju i tjeraju druge. međusobno se guraju, potapaju. Kao pravi MMA borci, hrvaju se, udaraju nogama. Čak i “pišaju” jedni na druge 😀

O autoru
Goran Šafarek
Goran Šafarek
Goran Šafarek je fotograf, snimatelj, biolog, autor i avanturist. Sudjelovao je u brojnim stručnim i znanstvenim projektima u Hrvatskoj i svijetu, objavio je više od stotinu članaka u popularno-znanstvenim časopisima poput National Geographica i Meridijana, snimio nekoliko dokumentarnih filmova te objavio nekoliko knjiga.
Više o autoru...